Om oss

Vår lille Plukkpose-familie

Jeg heter Tonje Karlsvik, er sykepleier og bor på Askøy utenfor Bergen sammen med min mann, Robert og våre 4 barn. Vi er opptatt av å bruke naturen og skape minnerike opplevelser sammen med barna på tur.

Ideen for Plukkposen kom til etter mye frustrasjon av å oppdage plast og annet søppel i naturen. Samtidig som det er mange aksjonsdager, så jeg at det var et behov for et verktøy som kan bidra i hverdagen. Mange tar ikke med seg søppel fordi de ikke vil ha den med seg i tursekken sin. Har du med deg en plukkpose, blir dett lettere.

Det var da ideen for Plukkposen ble født.

Det har en vært en spennende reise for meg som førstegangs gründer å gjøre Plukkposen til en realitet. Med god støtte fra familien ble Plukkposen til. Det som er spesielt for vår familie, er at gutten vår på 10 år, har gitt resten av familien en viktig lærdom og en ny måte å se muligheter i livet på. Aiden har alvorlig psykisk utviklingshemming. Han er en glad og sosial gutt. Noe av det som gleder han mest er det å være ute på aktivitet med resten av familien. Han har ikke et verbalt språk og er betydelig begrenset motorisk. Ved hjelp av diverse hjelpemidler har vi et mål om å teste grenser og ha mulighet til å gi Aiden fantastiske turopplevelser. Dette har resultert i toppturer med Sitski, lange turer på tandemsykkel, og tur i skog og mark med terrengvogn. Jeg er kontaktperson og engasjert i FTU (friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede), som er et tiltak av DNT. Jeg ønsker å hjelpe andre familier med barn som er litt annerledes. Det å se gleden naturopplevelser kan gi barn og voksne med funksjonshemninger er fantastisk.

På samme måte som gutten vår har inspirert oss til å se muligheter, ønsker vi å spre budskapet videre.

Både i forhold til naturopplevelser og som ivaretaker av miljøet. Aiden har inspirert meg som mor. Han har gjort det mulig for meg å se ting litt annerledes og dermed sikkert også gjort Plukkposen til det den har blitt idag.

Hvem skulle tro at en gjenbruks-søppelpose som Plukkposen kunne bli så nyttig, kul og trendsettende.

Samtidig betyr Plukkposen mye for det holdningsskapende arbeidet vi gjør for å ivareta nærmiljøet vårt.

Vårt langsiktige mål for Plukkposen er at mange selskap, kommuner og privatpersoner kjenner til, og bruker, Plukkposen på sine daglige turer. Vi vil se Plukkposen til fjells, på skogsstier og på skoleveier, og ikke minst i nærmiljøene.

Plukkposen sier noe om de som bærer den!
Vi bryr oss om miljøet!
Vi vil gjøre en forskjell!